Nieuws

Lees het artikel, waarin ook behandelaars aan het woord komen.

Frascati theater Let there be light

Na To be or not to be. We will be en My Name before Naomi maakt DEGASTEN in het kader van Frascati Issues To Heal een nieuwe voorstelling met een nieuwe groep patiënten verbonden aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

7ROSES symposium 2018-03-29

Op 29 maart werd bij Arq in Diemen tijdens een zeer druk bezocht symposium 7ROSES gepresenteerd. Dit is een op empowerment gerichte benadering, bedoeld voor mensen die ontwrichtende of traumatische gebeurtenissen hebben doorstaan.

Frascati theatervoorstelling

Patiënten van Equator werken mee aan een indrukwekkende theaterproductie van Frascati, een vervolg op de succesvolle eerdere voorstelling.

Nienoord 13

Vanaf 27 februari zijn wij verhuisd naar een ander gebouw op het terrein van de locatie Diemen. Dat gebouw biedt ons meer ruimte, en het huidige gebouw is verhuurd aan een ander bedrijf.

Equator Foundation is per 17 maart 2016 formeel erkend als TOPGGz instelling. Het TOPGGz keurmerk wordt toegekend aan afdelingen die topklinische (hoogspecialistische) en topreferente patiëntenzorg leveren en dat combineren met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisverspreiding. 

Op 26 november 2015 ondertekende Equator met negen andere partijen een overeenkomst om te gaan samenwerken in een Centrum Seksueel Geweld (CSG) voor de regio Amsterdam-Amstelland. Het CSG is sinds 1 januari 2016 werkzaam, en is de gehele week 24 uur per dag te bereiken via één telefoonnummer voor alle CSG's in het land:

                             Tel.nr.:  0800-0188

Op 5 juni 2015 overhandigden Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON), Arkin, Stichting Centrum ’45 en Equator Foundation de nieuwe methode 'Van Zelfbeschikking naar Toekomstperspectief' aan de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs, Jeugd en Diversiteit).

Op 16 mei is Marjolein Visser door een jury verkozen tot winnares van de VPRO Bagagedrager. Marjolein doet bij Equator onderzoek voor haar eindscriptie tbv de master Psychologie.