Lancering van de 7ROSES empowerment methodiek

19 april 2018
7ROSES symposium 2018-03-29

Op 29 maart werd bij Arq in Diemen tijdens een zeer druk bezocht symposium 7ROSES gepresenteerd. Dit is een op empowerment gerichte benadering, bedoeld voor mensen die ontwrichtende of traumatische gebeurtenissen hebben doorstaan.

7ROSES is een acronym voor Seven Recovery Oriented Survivor Empowerment Strategies.

De methodiek kan groepsgewijs of individueel worden aangeboden. Zij is ontwikkeld in een samenwerkingsproject tussen acht Noord-, Zuid- en Oost-Europese organisaties die zich bezig houden met de rehabilitatie van overlevenden van mensenrechtenschendingen. Dit project werd geleid door Arq, onder coördinatie van Joris Haagen (psycholoog en beleidsonderzoeker) en met inhoudelijke invulling en uitwerking door medewerkers van Equator.

De introductie van 7ROSES vond op het symposium plaats tijdens een duo-presentatie door Joriene van der Kolk (psycholoog en expertiseteamleider Herstel-Ondersteunende Zorg) en Jetske van Heemstra (psycholoog en PhD-onderzoeker).

De 7ROSES methodiek is gekaderd aan de hand van het zgn. CHIME framework voor persoonlijk herstel zoals ontwikkeld door Dr Mary Leamy, die als researcher en lecturer verbonden is aan het gerenommeerde King’s College in London. Mary Leamy was zelf op het symposium aanwezig, en hield een bijzonder informatieve presentatie, onder meer over de totstandkoming en transculturele validering van CHIME.

Vervolgens konden deelnemers tijdens workshops praktisch kennismaken met verschillende elementen van de methodiek. De workshops werden geleid door Arq-medewerkers die 7ROSES hebben geïmplementeerd binnen de organisatie.

Tijdens het symposium hebben veel professionals interesse getoond in de training 7ROSES. Voor informatie over komende  trainingen kunt u de website 7roses.arq.org in de gaten houden of een e-mail sturen naar 7roses@arq.org.

Zie voor verdere informatie de 7ROSES website:  https://7roses.arq.org