RISE: Recovery and psychological Integration after Sexual Exploitation

Een studie onder slachtoffers van seksuele uitbuiting

Per 1 maart 2016 is bij Equator Foundation een landelijk onderzoek van start gegaan naar het psychodiagnostisch profiel van slachtoffers van seksuele uitbuiting. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met diverse GGz-instellingen en maatschappelijke organisaties die hun aanbod richten op deze doelgroep, waaronder de gespecialiseerde opvangcentra die de zogeheten Categorale Opvang voor Slachtoffers van Mensenhandel (COSM) verzorgen.

Doel: Inzicht verkrijgen in het psychodiagnostisch profiel en indicatoren voor behandeluitkomst bij slachtoffers van seksuele uitbuiting.

Rina Ghafoerkhan (psycholoog) is projectleider en PhD student; zij wordt ondersteund door projectmedewerker Linda Spanjaards (psycholoog, GZ-psycholoog i.o.). In haar promotietraject wordt Rina begeleid door Prof. Dr Claudi Bockting (Arq en Universiteit Utrecht) als promotor en door psychiater Dr Pim Scholte als co-promotor. Dr Sian Oram, verbonden aan King’s College te London en wetenschappelijk expert op het gebied van zorgbehoeften van slachtoffers van mensenhandel, is adviseur bij het onderzoek.

Voor meer informatie over het RISE onderzoek kunt u contact opnemen met Rina Ghafoerkhan, via ons algemene telefoonnummer.